Naast de processierups is ook de dennenprocessierups in aantocht. We zijn helaas voorlopig nog niet van deze processierups af. De brandhaartjes van de rupsen zorgen bij veel mensen voor vele klachten. De brandhaartjes dringen de huid, ogen en luchtwegen binnen. De brandhaartjes van de rupsen veroorzaken klachten die veelal lijken op hooikoorts of astma-aanval zoals huiduitslag, rode gezwollen ogen, loopneus, kriebel in de keel en kortademigheid. Ook kan het leiden tot duizeligheid, koorts en overgeven.

BEHANDELPLAN was de huid en het haar grondig met water en zeep strip de huid met plakband om vastzittende brandharen te verwijderen breng de Röwo Sport-Gel (medisch hulpmiddel) met schone handen dun aan op de geïrriteerde huid alleen op gave huid gebruiken en niet onder afgesloten verbanden contact met ogen, slijmvliezen en open wonden vermijden Röwo Sport-Gel is ook geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Ook de SOS gel van Careplus is een goed middel om de jeuk te verzachten en de pijn te verminderen. Kies een van onderstaande afbeeldingen om het product te bekijken.