Nobatop non woven gazen 10x10 a 100st

Noba
04.1.0003
4031815853129
    Levertijd:1 - 2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Niet steriel nobatop gaas 10x10 cm

Nobatop, niet steriel gaas, gaaskompres
Niet steriele gaaskompressen
Een nonwoven kompres, welke zonder bindmiddel is gefabriceerd en in vier lagen is gevouwen. Bezit de opnamecapaciteit van een acht lagen kompres. Zacht materiaal, derhalve aangenaam op de huid. afmeting 10 x 10 cm

Deze Nobatop non woven gaaskompressen van Noba zijn van zichzelf niet steriel en moeten daarom altijd eerst gesteriliseerd worden. Wanneer je deze gebruikt voor desinfectie van wonden of oppervlaktes houdt daar dan rekening mee. Ook wanneer u dit niet-steriele gaaskompres wilt gebruiken als steriele afdekker van een wond, dient het kompres eerst gesteriliseerd te worden. Dit kan met behulp van verschillende technieken of desinfectiemiddelen.

Eigenschappen van een non woven kompres

In tegenstelling tot een normaal gaaskompres is dit Nobatop kompres ‘non-woven’. Dat betekent dat het direct gemaakt is van de vezels en niet vanuit de garen. Dat heeft een paar voordelen: Het absorptievermogen van een non woven kompres is veel groter, tot wel 8 keer zo groot als een gewoon gaaskompres. Door de lagenstructuur wordt geabsorbeerd vocht in de kern opgenomen, en gaat het kompres niet zo snel aan de wond plakken. Dat bevordert de genezing en is makkelijk te verwijderen. Verder is dit zachte kompres huidvriendelijk en gemakkelijk vast te zetten met behulp van verband, pleister of tape.

Gerelateerde Producten