Ambuman Wireless en Instrument

  • Beschrijving
De Ambum ambuman is een oefenpop voor reanimatie en beademing met volwassen afmetingen. De ambuman heeft een uitzonderlijk levensechte weergave van de menselijke anatomie en bevat bijzondere kenmerken die belangrijk zijn voor het oefenen van moderne reanimatietechnieken zoals hartmassage en beademing.

Realistische reanimatie oefenscenario's
De nieuwe Ambu Man heeft geen kabels of draden meer nodig. Dit houdt in dat de Ambu Man kan worden geplaatst in een realistische trainingsomgeving. Dit heeft een grote invloed op de mogelijkheden tijdens de training waarbij wel een goed beeld ontstaat van de uitgevoerde handelingen. Doordat er geen draden of kabels rondslingeren heeft u er ook geen last van.
Laag risico op kruisinfectie

De Ambu Man heeft een uniek, gepatenteerd hygiënisch systeem met diverse mogelijkheden. Alle cursisten kunnen een eigen gelaatsmasker en luchtzakje krijgen om het risico van kruisinfectie tussen leerlingen die dezelfde oefenpop gebruiken tot een minimum te beperken. Uiteraard heeft u hierin zelf de keuze. Het hygiënisch systeem is uitgevoerd met een realistische uitademing van de Ambu Man door de mond en neus.

Ambu Man I (instrument)

De Ambu Man I modellen zijn uitgerust met een mechanisch controle-instrument. Dit instrument toont de resultaten van het ventilatievolume, de borstcompressie diepte in mm, het opblazen van de maag en een onjuiste handpositie. In tegenstelling tot de oude ambuman C uitvoering is er geen aansluitingsmogelijkheid voor de oude kabel.

Ambu Man W (wireless)

De Ambu Man W modellen zijn speciaal geschikt voor werken met wireless communicatie mogelijkheden. Ze zijn uitgerust met een mechanisch controle-instrument evenals digitale sensoren. Beide geven de effectiviteit van de reanimatie weer welke ook d.m.v. de speciale software kunnen worden weergegeven op de laptop of pc.  Het instrument toont ook de resultaten van het ventilatievolume, de borstcompressie diepte in mm, het opblazen van de maag en een onjuiste handpositie. Ambu Man W modellen kunnen dus worden aangesloten op een computer via USB of WiFi, gebruik makend van de Ambu CPR-Software voor een meer gedetailleerde weergave van de uitgevoerde reanimatie.