Tekenverwijderaar met veer

BHVsupport
17.2.0007
    Levertijd:1 - 2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Teekverwijderaar metaal met veer

Teekpincet, Tekenverwijderaar, veerpincet
Tekenverwijderaar met veer met deze tekenverwijderaar heeft u net wat meer grip op de teek zodat u deze eenvoudige kunt verwijderen. De teken komen veel voor bij honden en katten die ze in het bos of in de natuur oplopen.

Voor het verwijderen van een teek is het niet altijd nodig om naar een huisarts te gaan. Dit kunt u in de meeste gevallen zelf doen of door iemand anders laten doen.

Het verwijderen van een teek bij een hond of kat kunt u uiteraard ook zeker zelf doen. Het belangrijkste is dat u de teek zo snel mogelijk verwijdert! Gebruik geen alcohol, jodium, olie of andere middelen voordat u de teek verwijdert. Pak de teek zo dicht mogelijk bij de huid beet, bij voorkeur met een puntige pincet of speciaal tekenverwijderinstrument. Trek de teek er langzaam uit. Als er een stukje van de monddelen van de teek in de huid achterblijft, is dat ongevaarlijk. Dat komt er vanzelf weer uit, net als bij een splinter. Ontsmet het beetwondje met 70% alcohol of jodium. Noteer de datum waarop u bent gebeten in uw agenda. Houd daarna tot 3 maanden na de tekenbeet de huid rondom de beet in de gaten.