Teekpincet gebruik

  • Beschrijving
Gebruik tekentang, tekenpincet.
>De teek leeft voornamelijk aan de blad onderzijde van struiken en grassen aan de bosrand, zelden hoger dan op 1,5 meter hoogte. De teek leeft van menselijk en dierlijk bloed en nestelt zich voornamelijk op de vochtige huiddelen, zoals hoofdhuid, oren, oksels en tussen de tenen. Het gebeurt meestal ongemerkt omdat het speeksel van de teek verdovend werkt. Volgens medisch inzicht is het verkeerd de teek met olie of een vluchtige stof te bedwelmen, daar een teek in ademnood heftig speeksel met giftige ziektekiemen uitstoot. 

Wie daarom een teek op zijn huid ontdekt: direct ter plaatse met een teekpincet verwijderen. Hoe sneller de teek uit de weg geruimd wordtdes te minder gevaar er bestaat op een virale- of bacteriele besmetting. 

  1. De teekpincet tussen duim en wijsvinger houden. Door het achterwaards trekken van de huls opent zich de grijper
  2. De huls langzaam naar voren laten komen en de teek met de grijper omsluiten. Is de teekpincet juist om de teek geplaatst, dan 2 tot 3 maal ronddraaien.
  3. Trek nu langzaam de teek uit de huid. Mocht dit mislukken doordat de grijper van de teek afglijdt, dan punt 1 tot 3 herhalen. 


Hierna dient de beet gedesinfecteerd te worden en regelmatig gecontroleerd.