SAM XT tourniquet Blauw (training)

SAM XT Tourniquet Blauw (training)

SAM XT
05.1.0076
7445944179192
    Levertijd:1 - 2 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

SAM XT Blauwe tourniquet voor training

SAMXT, Tourniquet, trainingstourniquet stopdebloeding

SAM XT tourniquet in blauwe kleur voor training.

Deze SAM XT tourniquet is doorontwikkeld om zo te komen tot een veilig en correct werkende afbinding van ledematen zoals een arm of been.
Dankzij de innovatieve band, met een klik systeem, zet je altijd voldoende druk vooraf en hoef je minder slagen te draaien met de spil.

Eén van de meest gemaakte fouten bij het aanleggen van een tourniquet is, dat de band niet strak genoeg rond het lichaamsdeel zit. Hierdoor moet je de spil vaker draaien en is er grote kans dat het tourniquet de bloed toevoer niet zal afsluiten.

Dankzij de SAM XT Truforce gesp wordt het tourniquet automatisch vergrendeld bij een bepaalde tegendruk. Dit zorgt er voor dat er geen speling meer is, tussen huid en band.
De vergrendeling wordt aangegeven met een hoorbare klik. Je weet dus wanneer de band strak genoeg zit. Nu hoef je nog maar maximaal 3 keer te draaien met de spil en het bloedverlies zal stoppen.

Groot voordeel is dat, dankzij dit klik systeem het tourniquet beter en zekerder door het slachtoffer zelf aangebracht kan worden.

Tourniquet in de kleur blauw voor training.