Vluchtladder 5 mtr. - Brandladder 500.HSL

ATV
99.1.0737
  Levertijd:1 - 2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer

VLuchtladder voor gebruik in een woning of een kantoorop 1e etage.

Vluchtladder, brandladder, noodladder, vluchtweg creëren

Deze vluchtladder 500.HSL5 is ontworpen om snel en simpel te kunnen vluchten in een noodsituatie maximaal 2 verdiepingen. Deze 5 meter ladder is eenvoudig aan de vensterbank te bevestigen en uit te vouwen. De 500.HSL5 heeft afstand houders aan alle sporten voor extra stabiliteit.

Max. vensterbank breedte = 38cm

Wil je zeker weten of je de juiste keuze maakt? Lees dan onderstaande tekst:Wanneer het gaat om veiligheid wil je natuurlijk dat de preventiemiddelen zo goed mogelijk aansluiten bij je woning. De afgelopen jaren is het ons duidelijk geworden dat het kiezen van de juiste vluchtladder best lastig kan zijn. Elke woning is anders en daarnaast hebben verschillende ladders ook nog andere eigenschappen. Met de onderstaande uitleg helpen we je om in 3 stappen de juiste vluchtladder te kiezen voor jouw woning!

Stap 1: De lengte van de ladder

Houd rekening met de verdieping waar de ladder eventueel gebruikt zou moeten worden.

Het aantal verdiepingen bepaalt namelijk hoe lang de ladder moet zijn.


 • 1 tot 2 verdiepingen – Lengte 4,3 tot 5 meter

 • 3 verdiepingen – Lengte 7 tot 7,3 meter

 • 4 verdiepingen – Lengte 10 meter

 • 5 verdiepingen – Lengte 16 meter

 • 6 verdiepingen – Lengte 20 meter

Stap 2: De juiste plek om de ladder te installeren

Het belangrijkste doel van een vluchtladder is natuurlijk een veilige uitweg creëren uit een brandend gebouw. De ladder moet dan ook goed en stevig geïnstalleerd zijn, anders ontstaat er de mogelijkheid deze die losraakt. Op onderstaande plaatsen kan een vluchtladder hangen:


 • Opstaand raam: Goede plek, mits er een vensterbank is met de juiste breedte (zie stap 3)

 • Balkon: Mogelijke plek, mits er een stevige opstaande rand is waar de beugels achter kunnen blijven hangen

 • Velux/dakraam: Meet bij een dakraam heel goed de afstand vanaf het dakraam naar de grond. Ook is het van groot belang dat de ladder over uitklapbare afstandhouders beschikt. Hierdoor is een veilige afdaling is vanuit het dakraam mogelijk.

Stap 3: De breedte van je vensterbank

De breedte van je vensterbank is erg belangrijk. Een vluchtladder hang je namelijk op aan beugels. Als deze beugels te groot of te klein zijn voor je vensterbank dan kun je de ladder niet vastklemmen. De ladder is dan niet goed en veilig te gebruiken. Je moet dus eerst de breedte van de vensterbank opmeten, zodat de vluchtladder goed geplaatst kan worden. In de beschrijving van dit product is te lezen wat de maximale breedte van je vensterbank mag zijn.

Heb je toch nog wat extra hulp nodig bij het uitzoeken van de juiste ladder? Neem dan vooral even contact met ons op. Dan helpen we je graag!