Heltiq zelfhechtend windsel 6cm - blauw

Heltiq
09.1.0052
8717484786802
  Levertijd:1 - 2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer

Heltiq cohesief windsel hecht aan zichzelf en is rekbaar.

Heltiq, Cohesief verband, niet verklevend bandage

Heltiq Cohesief verband

HeltiQ Cohesief Verband is een elastisch, zelfklevend verband dat enkel aan zichzelf hecht en niet aan huid of haren. Het cohesieve verband kan je gebruiken als drukverband/ steunverband bij kneuzingen, verdraaiingen en verstuikingen of als wonddrukverband bij wonden. Leg bij het aanleggen van een wonddrukverband vooraf een niet verklevend wondkompres op de wond. Na toepassing kan je het cohesieve verband gemakkelijk met de hand afscheuren, waardoor je geen schaar meer nodig hebt. Wel zo handig voor een snelle hulpverlening! Het cohesief verband is ideaal voor thuis, onderweg en op vakantie of voor gebruik in de horeca dankzij zijn voedselvreemde blauwe uitvoering. HeltiQ Cohesief Verband is latexvrij, blijft goed zitten wanneer je een vochtige of vettige huid hebt, laat geen lijmresten achter en kun je pijnloos verwijderen.

Hoe gebruik ik een cohesief verband?

Gebruik van het HeltiQ Cohesief Verband leer je het beste tijdens een EHBO cursus bijvoorbeeld. Het cohesief verband werkt eigenlijk hetzelfde als een ideaal of universeel windsel met het voordeel dat het bandage aan zichzelf kleeft.

aanleggen steun- of drukverband bij een kneuzing, verdraaiing of verstuiking

 1. Wikkel het cohesieve verband zoveel mogelijk “dakpansgewijs”, waarbij de slagen elkaar gedeeltelijk overlappen. Trek hierbij het windsel enigszins aan, maar niet té strak.
 2. Breng de laatste slag rondom aan.
 3. Scheur het cohesief verband met de hand af.

Let op! Doordat het cohesief verband zelfhechtend is zijn er verder geen hulpmiddelen nodig om het cohesieve verband vast te zetten.

aanleggen drukverband bij een bloedende wond

 1. Breng een wondsnelverband aan op de wond.
 2. Wikkel het cohesieve verband zoveel mogelijk “dakpansgewijs”, waarbij de slagen elkaar gedeeltelijk overlappen. Trek hierbij het windsel enigszins aan, maar niet té strak.
 3. Breng de laatste slag rondom aan.
 4. Scheur het cohesief verband met de hand af.

Let op! Doordat het cohesief verband zelfhechtend is zijn er verder geen hulpmiddelen nodig om het cohesieve verband vast te zetten.
Let op! Leg het cohesief verband niet té strak aan, dit knelt af. Rol daarom vooraf het cohesief verband een beetje van de rol af voor het verbinden om ervoor te zorgen dat je goed druk kan aanleggen.

Bij het niet vooraf afrollen zou je het cohesief verband te strak kunnen aanleggen.
Een te strak aangelegd verband herken je aan: • Verkleuring van de uitstekende delen • Verergering van de pijn • Tinteling of gevoelloosheid in de uitstekende delen • Minder goed in staat zijn de uitstekende delen te bewegen Tip:Verbind altijd naar het hart/de romp toe.