Wat is een goede verbandtrommel voor mijn bedrijf?

Als je een bedrijf hebt, of het nu gaat om een eenmanszaak of een grote organisatie met 50 mensen in dienst, is het altijd belangrijk dat er aandacht is voor veiligheid en een goede omgeving om in te werken. Binnen wetgeving en richtlijnen zijn zaken vastgesteld omtrent deze veiligheid denk aan regels voor VGM (Veiligheid, Gezondheid en Milieu) en een RIE (Risico Inventarisatie en Evaluatie) waarin de aspecten voor veiligheid worden behandeld en waarin ook gekeken wordt naar de risico's bij de werkzaamheden.

Een verbandtrommel behoort tot de materialen die er minstens in een organisatie thuishoren als er gewerkt wordt. Naast een computer en een koffieapparaat vinden wij dat een verbandtrommel tot de zaken behoren welke toch echt wel aanwezig horen te zijn. Als je je nu net een splinter in je vinger krijgt tijdens het zagen van een plank, of een nietje die je los aan het maken was prikt je net in de vinger dan is het handig als je een pincet of pleister kunt pakken. Ben je als hovenier aan het harken en er vliegt een beestje in je oog dan is het handig dat je toch net die oogspoelfles in je auto hebt.

Voor veel verschillende werkzaamheden zijn er dus al veel verschillende verbandmiddelen en EHBO materialen. EHBO is een begrip wat iedereen wel kent en het zegt iets over de Eerste Hulp bij een Ongelukje of zelfs ONGELUK. Er is bij sommige werkzaamheden echt kans op een groot letsel zoals zelfs een botbreuk of een ernstige bloeding. Uiteraard proberen we dat laatste allemaal te voorkomen door het uitvoeren van de hiervoor genoemde RIE waarbij we met maatregelen en veiligheidsmiddelen proberen de risico's en problemen te voorkomen. 

Om nu terug te komen op de vraag welke verbandtrommel de beste is voor het bedrijf is geen eenduidig antwoord. In de meeste gevallen zal een simpele verbandtrommel volstaan. Worden er echter werkzaamheden gedaan waarbij er meer risico is en er andere letsels kunnen ontstaan bij onveilig werken dan is het handig als er extra materialen in de trommel aanwezig zijn.

Verbandkoffer of Verbandtrommel

Een verbandtrommel of Verbandkoffer komt op het zelfde neer. Vaak gaat het om de afmeting ervan en de hoeveelheid materialen er in. 

Verbandkoffer Medimulti
Verbandtrommel taxibus
Verbandkoffer multi

Een verbandtrommel of een verbandkoffer betekend eigenlijk allebei het zelfde. Het gaat er om dat het een houder betreft waarin de verbandmiddelen zijn opgeborgen. In de meeste gevallen is er ook een inhoudsopgave waarin de inhoud opgesomd is en de hoeveelheid van de materialen. Bijne iedere trommel of koffer bevat in ieder geval wat pleister, een schaar en een desinfectiemiddel. Dit is een flacon of het zijn verpakte doekjes zoals een alcoholdoekje. Een verbandtas, EHBOdoos, verbanddoos en hulpverleningstas zijn ook verschillende benamingen voor de houder waarin de materialen voor de eerste hulp zijn opgeborgen.

Bekijk gerust eens de verschillende modellen koffers en tassen op onze website en maak een keuze die past bij je bedrijf of organisatie. De beschrijvingen zeggen vaak al waarvoor het bedoeld is en indien er meer informatie nodig is vul dan een informatieformulier in of neem contact op.