Burnshield Brandwondengel flacon 125 ml

Burnshield
18.1.0003
6011408640693
  Levertijd:1 - 2 dagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer

Deze Burnshield brandwondengel geeft meteen verkoeling op de brandwond.

Burnshield, brandwondengel, hydrogel, brandwondspray

Flacon Burnshield Hydrogel125ml

Met deze flacon brengt u heel eenvoudig de brandwondengel hydrospray aan door de spraydop die er op zit. Burnshield Hydrogel verkoeld direct de huid en trekt als het ware de brand uit de huid.

Burnshield kan direct op schone brandwonden worden aangebracht en zonder voorafgaande reiniging worden gebruikt. De gel resten kunnen gemakkelijk met water worden afgespoeld. Deze Burnshield spray is geschikt voor alle soorten thermische verbrandingen (vuur, oppervlakte, straling, chemisch, etc.).
 
 

Burnshield Hydrogel producten

De brandwondengel is doorzichtig, zodat de brandwond ook na behandeling nog goed te bekijken en beoordelen is. De gel kleeft niet aan de wond en is daardoor gemakkelijk met water weg te spoelen. Wanneer brandwondengel op de brandwond gedaan wordt maakt dit een laagje op de huid en trekt het de warmte uit de wond. De verbande huid koelt daardoor af en hersteld sneller. De hydrogel bevat natuurlijke anti-bacteriële ingrediënten zoals tea tree oil om infecties te voorkomen. Deze gel irriteert niet en is niet giftig.

Gebruik Burnshield Hydrogel

Het gebruik van Burnshield Hydrogel kompressen en dekens is een veilige, efficiënte en volwaardige koelmethode. Het heeft als basis een waterachtige, melkwitte tot heldere hydrogel, bestaande uit 96% water, waaraan conserveringsmiddelen zijn toegevoegd. De belangrijkste werkzame stof in de hydrogel is Melaleuca Alternifolia, beter bekend als Tea Tree Olie. Deze etherische olie uit Australië werkt ontsmettend, stimulerend, bacteriedodend en voorkomt littekenweefselvorming. Ook heeft deze olie een enigszins pijnstillende werking.

Naast de Burnshield Sprayflacon van 125 mililiter zijn er ook veel andere varianten die wij leveren. De Burnshield Blots zijn verpakt in doosjes van 10 zakjes met gel. Ideaal om mee te nemen voor op reis of denk aan een fietstocht. Er zijn Brandwondenkompressen in verschillende maten. Ook zijn er complete kits verkrijgbaar met verschillende Burnshield producten.

Kenmerken Burnshield

 • Burnshield is voor alle brandwonden geschikt. (Eerste, tweede en derdegraads brandwonden)
 • De behandeling hoeft niet gestaakt te worden.
 • Burnshield koelt, verlicht de pijn en minimaliseert de ontwikkeling van de brandwond.
 • Er ontstaat geen onderkoelingsgevaar.
 • Burnshield is steriel en antibacterieel en wordt in gel-, kompres- en dekenvorm geleverd.
 • Burnshield is Ph-neutraal en hypoallergeen (niet irriterend en niet toxisch).
 • Burnshield hecht niet aan de wond. De wond blijft diagnostiseerbaar.
 • De brandwondengel heeft een positieve invloed op de latere wondgenezing.
 • Kan 12 tot 24 uur werkzaam blijven (mits juist gefixeerd).