Burnshield informatie van de Fabrikant

Burnshield kompressen Informatie van fabrikant Burnshield kompressen voor behandeling van brandwonden in de acute fase. Burnshield kompressen en dekens zijn geïmpregneerd met een hydrogel bestaande uit 96% water, 1,03 Melaleuca Alternifolia, emulgatoren en conserveermiddelen. Het heeft een neutrale Ph, is hypoallergeen, kan met water worden afgespoeld en heeft geen invloed op het wondaspect.

Burnshield zorgt voor een koelend effect, voorkomt verdamping uit het wondgebied, reduceert oedeemvorming en geeft een vermindering van de pijnsensatie. Het is eenvoudig aan te brengen waarbij de verpakking dienst doet als een anti- absorberende laag boven op het kompres. Burnshield is geschikt voor alle soorten verbrandingen (vuur, oppervlakte, straling, chemisch, et cetera) Bij verbranding door warmte, hete vloeistof, stoom, aanraking heet voorwerp of straling, dient de brandwond gespoeld te worden met lauw warm water. Dit gedurende 5 tot 10 minuten of langer. Dit spoelen heeft tot gevolg dat vuil, chemicaliën e.d. weggespoeld worden en dat een koelend en pijnstillend effect verkregen wordt. Indien geen lauw water voorhanden is, gebruik dan nooit koud water of koude (uit de koel- of vrieskast) kompressen. Koelen met een te koud middel, heeft een drietal nadelen: door vasoconstrictie wordt de bloedcirculatie gestremd en dus lichaamsdelen afgesloten van zuurstofrijk bloed en vindt er bovendien geen warmtetransport intern meer plaats. Daarnaast is weefselbeschadiging ontstaan welke oedeemvorming geeft.

Burnshield: de antiseptische, schimmeldodende eigenschappen, de lokaal-pijnstillende werking en het vermogen om diep in de wond door te dringen, zijn de meest in het oog springende kwaliteiten. In contact met de huid koelt de hydrogel het beschadigde oppervlak geleidelijk en beheerst af.