Burnshield informatie van de Fabrikant

Burnshield kompressen Informatie van fabrikant Burnshield kompressen voor behandeling van brandwonden in de acute fase. Burnshield kompressen en dekens zijn geïmpregneerd met een hydrogel bestaande uit 96% water, 1,03 Melaleuca Alternifolia, emulgatoren en conserveermiddel. Het heeft een neutrale Ph, is hypoallergeen, kan met water worden afgespoeld en heeft geen invloed op het wondaspect.

Burnshield zorgt voor een koelend effect, voorkomt verdamping uit het wondgebied, reduceert oedeemvorming en geeft een vermindering van de pijnbeleving. Het is eenvoudig aan te brengen waarbij de verpakking dienst doet als een anti- absorberende laag boven op het kompres. Burnshield is geschikt voor alle soorten verbrandingen (vuur, oppervlakte, straling, chemisch, et cetera) Bij verbranding door warmte, hete vloeistof, stoom, aanraking heet voorwerp of straling, dient de brandwond gespoeld te worden met lauw warm water. Dit gedurende 5 tot 10 minuten of langer. Dit spoelen heeft tot gevolg dat vuil, chemicaliën e.d. weggespoeld worden en dat een koelend en pijnstillend effect verkregen wordt. Indien geen lauw water voorhanden is, gebruik dan nooit koud water of koude (uit de koel- of vrieskast) kompressen. Koelen met een te koud middel, heeft een drietal nadelen: door vasoconstrictie wordt de bloedcirculatie gestremd en dus lichaamsdelen afgesloten van zuurstofrijk bloed en vindt er bovendien geen warmtetransport intern meer plaats. Daarnaast is weefselbeschadiging ontstaan welke oedeemvorming geeft.

Burnshield: de antiseptische, schimmeldodende eigenschappen, de lokaal-pijnstillende werking en het vermogen om diep in de wond door te dringen, zijn de meest in het oog springende kwaliteiten. In contact met de huid koelt de hydrogel het beschadigde oppervlak geleidelijk en beheerst af.

Burnshield 125 ml. 3 flacons

Aantrekkelijke korting per 3 flacons Burnshield spray 125ml

Burnshield Brandwondengel flacon 125 ml

Deze Burnshield brandwondengel geeft meteen verkoeling op de brandwond.

Burnshield Brandwondengel flacon 50 ml

Flacon Burnshield hydrogel 50 ml. brandwondengel.

Burnshield brandwondenkompres 10x10

Kompres met Burnshield brandwondengel 10x10 cm.

Burnshield brandwondenkompres 20 x 20

Burnshield burngel kompres 20x20 cm

Burnshield Easy Care Brandwondenkit

Burnshield brandwondenkit voor in de werkplaats.

Burnshield Multi Pack brandwonden Kit

Burnshield Multi Pack - brandwondenkit compleet - diverse maten

Burnshield Brandwondenverzorging

Brandwonden behoren tot de meest ernstige letsels welke de mens kunnen overkomen. Een adequate eerste hulpverlening kan daarbij de ernst van de verwonding beperken en daardoor de schadelijke gevolgen op termijn verminderen. Van groot belang is hierbij een juiste wondverzorging waarbij centraal moet staan:

  1. KOELEN : verminderen van de diepte en het oppervlak van de wond
  2. INFECTIEPREVENTIE : voorkomen dat bacteriën de wond binnendringen
  3. PIJNBESTRIJDING : een aangenamere situatie voor de patiënt creëren

Met stromend leidingwater kunnen we de mix van deze processen heel goed waarborgen maar het gebruik van stromend water kent ook enkele praktische problemen. Transport van het slachtoffer is niet mogelijk en wanneer de temperatuur van het water niet goed is, dan kan dit zelfs méér schade en pijn veroorzaken. Door gebruik te maken van Burnshield producten worden de praktische problemen opgelost terwijl de positieve gevolgen van het stromende water behouden blijven. De basis van de Burnshield producten is een hydrogel welke voor 96% uit water bestaat, waaraan enkele andere bestanddelen zijn toegevoegd waaronder Tea Tree-olie.
Als drager is voor een foamkompres gekozen welke volledig doordrenkt is met deze gel.

Hierdoor ontstaat een product met de volgende eigenschappen:

  1. Onmiddellijk pijnstillend effect.
  2. Gecontroleerde hitte afvoer vanuit de wond (koelen)
  3. Vermindering van oedeemvorming.
  4. Hecht niet aan de wond.
  5. Een steriele en antibacteriële werking.
  6. Beïnvloedt de wond diagnose niet.
  7. Bevorderd de bloeddoorstroming.
Wat Burnshield zo uniek maakt ten opzichte van andere brandwond producten is dat de stabiele samenstelling op de brandwond blijft zonder direct weg te vloeien.